Home Zakelijk Methoden Mindfulness

Mindfulness

Kom uit je hoofd en in je leven

We hebben allemaal wel een gedachtenmachine in ons hoofd die ons soms erg goed van dienst kan zijn, maar er zijn ook genoeg momenten dat de gedachtenmachine ons belemmert. Hij werkt maar door en produceert de meest gekke gedachten waarin we zelfs kunnen gaan geloven. We kunnen daardoor soms geen onderscheid meer maken tussen realiteit en fictie. Als we al deze gedachten serieus nemen ontstaat er een probleem.

Bijvoorbeeld: u hebt een lezing gepresenteerd en die verliep minder goed dan u had verwacht. De gedachten kunnen zijn “ik ga af, ik faal" en u vindt ook werkelijk dat u gefaald heeft. Het gevolg is, dat u uit angst voor falen een volgende prestatie vermijdt.
Tijdens de mindfulness begeleiding wordt ingezoomd op het gegeven dat u uw gedachten bent gaan geloven. Als persoon loopt u geen gevaar omdat dat wat u denkt en voelt alleen maar meningen zijn en geen feiten. Met dit inzicht kunt u eigenlijk net zo vaak falen als u wilt, maar evengoed uiteindelijk ook slagen.

Mindfulness brengt u in het hier en nu en u kunt uw gedachten aanschouwen. Niet meer en niet minder. Deze gedachten leiden niet tot handelen. Ze zijn er gewoon, ze komen en gaan. U kunt ze waarnemen en accepteren voor wat ze zijn. Deze acceptatie zorgt ervoor dat er ruimte ontstaat om ze los te laten. U kunt daardoor vrijer leven.

 

Kempers Coaching + Ontwikkeling
- Lage Rijndijk 8 - 2315 JT Leiden - 071 5141955